Η μοναδικότητα των εκθεμάτων του, έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών, χαρακτηρίζουν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ως ένα Μουσείο από τα ελάχιστα στον κόσμο. Στα 22 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, ακολουθώντας το αρχικό του όραμα «μαθαίνω, μέσω της Τέχνης» συμμετέχει στις ουσιαστικές εξελίξεις της καθημερινής ζωής που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε παιδί και επιλέγει ανάλογες θεματικές ενότητες στις εκθέσεις που πραγματοποιεί στο χώρο του.

Στο πλαίσιο της νέας έκθεσης «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα & ρατσισμός» τα στελέχη του Εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου Παιδικής Τέχνης σχεδίασαν και υλοποιούν καθημερινά, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες παιδιών Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Με αφορμή τη διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση μέσω της Τέχνης που προτείνει το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, τα έργα συνομήλικων παιδιών που παρουσιάζονται στην έκθεση προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα να διατυπώσουν σκέψεις και ιδέες, να ξεκινήσουν συζητήσεις και να αναπτύξουν προβληματισμούς. Το παραπάνω video είναι ένα μικρό δείγμα της σοφίας που κρύβουν μέσα τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Εύα Σταμάτη, Διευθύντρια Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Επιμέλεια βίντεο: Παναγιωτοπούλου ΚατερίναΜέλος Εκπαιδευτικού Τμήματος Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Το σχόλιο σας

Συνδεθήκατε ως: Guest

Share This Post