Προσδοκώμενο αποτέλεσμα
Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Διάρκεια έργου
6 μήνες (6/2015-1/2016)
Κόστος έργου
47.057,5 €
Τοποθεσία οργανισμού
Κερατσίνι Δραπετσώνας, Αττική
Ποσό επιχορήγησης (ΕΟΧ)
42,351.75 €
Ιστοσελίδα οργανισμού
http://www.epsyme.gr/

Επιχειρώντας μαζί


Σκοπός του έργου ήταν η ίδρυση μιας κοινωνικής επιχείρησης όπου αρχικά θα απασχολούνταν 5 νέοι με νοητικές και ψυχικές δυσκολίες και η προετοιμασία τους να ενταχθούν σε αυτήν. Πρόκειται για εναλλακτική μορφή απασχόλησης που συνδυάζει την εργασία, την εκπαίδευση και την εποπτεία των ωφελούμενων.

Με τη χρηματοδότηση των EEA Grants καταφέραμε να εκπληρώσουμε αυτό το σκοπό. Η Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «Ο κήπος της Ελπίδας», ιδρύθηκε τον 8ο/2015 με σκοπούς: 1) την αγροτική παραγωγή, 2) την διαμόρφωση και την φροντίδα  κήπων, 3) την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, 4) την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος στις καλλιέργειες, 5) την κατασκευή ειδών δώρου και ειδών γάμου – βάπτισης, 6) κοινωφελές έργο φροντίδας – καθαρισμού - φύτευσης δημόσιων πάρκων και δημιουργίας λαχανόκηπων στα σχολεία της περιοχής δράσης μας. Υλοποιήθηκαν 60 ατομικές και ομαδικές συνεδρίες εμψύχωσης-ενδυνάμωσης ωφελούμενων, συντάχθηκε επιχειρηματικό σχέδιο για  διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αποκτήθηκε ο στοιχειώδης πάγιος εξοπλισμός. 

Ο αντίκτυπος του έργου ήταν θετικός σε κάθε κατεύθυνση: Ως προς την ομάδα στόχο, πέντε (5) Α.μ.ε.Α. είναι πλέον εργαζόμενοι αλλά και  συνοδοιπόροι στην προσπάθεια της Κοιν.Σ.Επ. να σταθεί στα πόδια της, οι οικογένειές τους έλαβαν οικονομική και συναισθηματική στήριξη ξεφεύγοντας  από την ανάπηρη στάση ζωής, ενώ η ευρύτερη τοπική κοινότητα, μέσω  στοχευμένων δράσεων προβολής, ενημερώθηκε και ευαισθητοποιήθηκε για την καταπολέμηση του στίγματος και την προώθηση της ισότητας ευκαιριών.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
www.epsyme.gr


Photo gallery:
     
 

Share This Post