Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε μια προσπάθεια προώθησης της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito», στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες». Το Πρόγραμμα Επιχορήγησης των EEA Grants υλοποιεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα  ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για το Compass και ένα για το Compasito, επίσημα εγχειρίδια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια  (διάρκεια εκπαίδευσης  30 ώρες)  θα αναλάβουν στη συνέχεια, με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ,  την εφαρμογή των εγχειριδίων  στις σχολικές τους μονάδες, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σχέδιο των παρεμβάσεων θα οριστεί σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος και μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το σεμινάριο του Compasito (απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 19 -20 /9  & 26-27/9 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00). To σεμινάριο Compass (απευθύνεται σε παιδιά και νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 3-4/10 & 10-11/10 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00).

Το πρόγραμμα στοχεύει:
  • Στην άμεση εφαρμογή των εγχειριδίων στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας που θα αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργαζόμενες σχολικές μονάδες αλλά και παρεμβαίνοντας σε δημόσιους χώρους.
Η ΑΡΣΙΣ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν ενεργά μέλη του δικτύου της για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια για την προώθησή της σε παιδιά, νέους και νέες μέσα από την εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα σχολεία που υπηρετούν.

Διαβάστε ολόκληρο το pdf εδώ

 

Share This Post