Με χαρά σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των έργων που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες». Οι δράσεις που είναι σε εξέλιξη εντάσσονται στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην ενίσχυση του εποπτικού ρόλου των ΜΚΟ στην Ελλάδα και, όπως θα διαπιστώσετε, η δραστηριότητα των ΜΚΟ τους επόμενους μήνες είναι πλούσια!

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε μερικές:

Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Άνοια, παρέμβαση στην κοινότητα

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η λειτουργία των τριών συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια στα δημοτικά ιατρεία της Σόλωνος, του Κολωνού και των Πετραλώνων. Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Παροικιάς Πάρου με τίτλο «Μνήμη και Τρίτη Ηλικία».  Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τρίτη 17 Μαρτίου στα Γ ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας. 

Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ARTABILITY

Από τις 3 Μαρτίου ως την 1η Ιουλίου 2015 θα ολοκληρωθούν οι έξι πρώτοι κύκλοι καλλιτεχνικών μαθημάτων «Τρείς τέχνες, ένα όνειρο», που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών, με ή χωρίς αναπηρία. Οι έξι κύκλοι αφορούν εβδομαδιαία καλλιτεχνικά μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής και χορού και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στα Πολιτιστικά Κέντρα Γκύζη και  Σεπολίων. 

Επίσης, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου ξεκινά ο πρώτος κύκλος της δεκαπενθήμερης εκπαίδευσης «Μαζί και διαφορετικοί», στην Αργυρούπολη. Η δεκαπενθήμερη εκπαίδευση απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που εκφράζουν αναζητήσεις γύρω από την τέχνη και τις ευεργετικές επιδράσεις της στον άνθρωπο.  

Κύκλησις - Πράττω από Κοινού 

Στις 14 και 15 Μαρτίου, η Κύκλησις διοργανώνει ένα διήμερο  γνώσης, δημιουργίας και ανταλλαγής ιδεών. Στο πλαίσιο του έργου "Πράττω από Κοινού", οι συμμετέχοντες ενήλικες και νεότεροι εκπαιδευόμενοι , καθώς και οι εθελοντές, μέσα από διαδικασίες συμβουλευτικής και ομότιμης μάθησης θα ξεδιπλώσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους σε ένα διήμερο αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας - Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι για Εφήβους και Ενήλικες/ΗΒΗ

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής γονέων, παιδιών και εφήβων. Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ο σύλλογος πραγματοποιεί τα εγκαίνια λειτουργίας για το Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Ενήλικες – ΗΒΗ. Από τις 26 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου, ο Σύλλογος προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις στις περιοχές της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων, της Δυτικής Αχαΐας και της Ερυμάνθου.   

ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ - Πρόγραμμα Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται η συστηματική εκπαίδευση επαγγελματιών προκειμένου να στελεχώσουν ένα πανελλαδικό Δίκτυο Επιτρόπων. Για αυτό τον σκοπό, η ομάδα έργου της ΜΕΤΑδρασης, έχει συντάξει  εκπαιδευτικό υλικό με βάση τα εργαλεία και τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκαν ως αποτέλεσμα ανταλλαγής τεχνoγνωσίας. Το σεμινάριο θα διαρκέσει έξι (6) ημέρες (19-24/03/15). 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εκπαίδευση γυναικών στην αυτοεξέταση/Υπέρηχος μαστών

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί στο Ναύπλιο, ο Σύλλογος «Η Αλληλεγγύη» του Νομού Αργολίδος πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών με τίτλο «Εκπαίδευση Γυναικών στην Αυτοεξέταση- Υπέρηχος των Μαστών». 
 
Colour Youth Πες το σ’εμάς

Μέσα στο Μάρτιο, η οργάνωση προγραμματίζει δράσεις δρόμου για την ενημέρωση LGBTQ ατόμων σε χώρους που αυτά συχνάζουν, δράσεις ενημέρωσης φοιτητών στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ συνεχίζεται, στο πλαίσιο του έργου «Πες το σ’ εμάς», η online έρευνα μικρής κλίμακας με στόχο την ανάδειξη του επιπέδου ενημέρωσης της LGBTQ νεολαίας ως προς τα δικαιώματα των θυμάτων περιστατικών βίας αλλά και διακρίσεων, καθώς και τον τρόπο καταγγελίας περιστατικών. 

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Ρεθύμνης Εικαστικά εργαστήρια θεραπείας και έκφρασης παιδιών και νέων με αυτισμό 

Την Κυριακή 5 Απριλίου, ο Σύλλογος πραγματοποιεί συνέδριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αυτισμό. Το συνέδριο περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια θεραπείας και έκφρασης παιδιών και νέων με αυτισμό, και θα πραγματοποιηθεί στο ‘'Σπίτι του Πολιτισμού’' στην Παλαιά Πόλη του Ρεθύμνου στις 9:30 το πρωί. 

HOFY Άτομα ενεργά, Υποστηριζόμενη απασχόληση 

Συνεχίζεται η ενημέρωση του ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου http://atomaenerga.gr/  με προφίλ νέων, κέντρα απασχόλησης, φορείς και συλλόγους για κάθε περιοχή της Ελλάδας, καθώς και με συζητήσεις σε κοινά θέματα. 

CulturePolis - Πλατφόρμα Πολιτικής Καινοτομίας

Το Σάββατο 21 Μαρτίου μεταξύ 10:00 και 18:00 πραγματοποιείται στο Ιωνικό Κέντρο στην Αθήνα, διεθνής συνάντηση με θέμα: «Συμμετοχή Πολιτών: Σχεδιάζοντας από την πλατεία της γειτονιάς έως το Σύνταγμα της χώρας». Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή πρακτικών από κοινωνικά εγχειρήματα στην Ισλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και η διερεύνηση ενός θεωρητικού πλαισίου για τη μετάβασης της πολιτικής προς νέες μορφές διακυβέρνησης που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 17:00 πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη το 3ο εργαστήριο πολιτών για ένα Σύνταγμα «δεύτερης γενιάς» για την Ελλάδα, από τους πολίτες, για τους πολίτες! Η δράση  Σύνταγμα 2.0” (Σύνταγμα δεύτερης γενιάς) επιχειρεί την ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη διαμόρφωση και την υπεράσπιση ριζικών αλλαγών στους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας μας.

SciFY - LEAP

Τα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφορούν σήμερα προϋποθέτουν ότι οι χρήστες έχουν καλή όραση. Όπως τα τυφλά παιδιά είναι και αυτά παιδιά! Το έργο LEAP υλοποιεί τρία παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τυφλά παιδιά, τα οποία θα επιδεικνύονται  στο http://www.athens-science-festival.gr , και θα παρουσιαστούν στην ημερίδα "Η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας, όπως δεν την έχουμε φανταστεί", στις 22 Μαρτίου 2015 στο Innovathens.

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Υδάτινες γέφυρες

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης  (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιεί πολυήμερες ενημερωτικές δράσεις, διαδραστικά εργαστήρια και street events μεταξύ 16 – 20 Μαρτίου στην Κοζάνη, 30 Μαρτίου – 3 Απριλίου στις Σέρρες και 27 – 30 Απριλίου στην Καλαμάτα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νομού Ξάνθης "η Αγάπη" - η Αγάπη στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νομού Ξάνθης θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα 38 εξορμήσεις αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και με το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 

Θετική Φωνή - Ο HIV στη δημόσια σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα

Προγραμματίζονται επισκέψεις και εκπαιδεύσεις κρίσιμων κοινών όπως οι δημοσιογράφοι και τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ως προς τα δικαιώματα και τα θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας με HIV/AIDS.

 

Share This Post