Η SciFY  διοργανώνει το σεμινάριο “Visual Storytelling: ΜΙλήστε με Εικόνες” τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο The Cube (Κλεισόβης 8, Αθήνα 106 77). To (workshop) με θέμα: “Visual Storytelling: ΜΙλήστε με Εικόνες”, διάρκειας 10 ωρών (10:00-17:00) θα συντονίσουν εκπαιδευτές της νορβηγικής οργάνωσης  Norsensus Mediaforum .Την εκδήλωση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες».
 
Το Visual Storytelling είναι η αφήγηση των ιστοριών μας μέσω εικόνων, video, δεδομένων και διαδραστικών στοιχείων. O δυναμικός, κατανοητός και ελκυστικός τρόπος με τον οποίο μεταφέρουν τα μηνύματα οι εικόνες συμβάλλει στην αποτελεσματική επικοινωνία και την ανάπτυξη όλων των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
 
Στο διήμερο εργαστήριο οι Vedat Sevincer και A. Jakob Gnaydin θα μοιραστούν εργαλεία, τεχνικές και καλές πρακτικές για την παραγωγή ενδιαφέροντος περιεχομένουκαι την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην οπτική αφήγηση.
 
Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι να μάθουμε:
 
●τις βασικές αρχές του storytelling και του visual storytelling
●να οργανώνουμε την επικοινωνιακή μας στρατηγική και να επιλέγουμε τον καταλληλότερο τρόπο να πούμε την ιστορία μας ανάλογα με τον στόχο, το κοινό και το μέσο (παρουσίαση, κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδα, κλπ)
●να αναπτύσσουμε δημιουργικά visual stories
●να δημιουργούμε επαγγελματικά video και φωτογραφίσεις από το κινητό μας τηλέφωνο
●να παράγουμε και να επεξεργαζόμαστε οπτικό υλικό (video και φωτογραφίες)
●να χρησιμοποιούμε νέα εργαλεία για τη δημιουργία και δημοσίευση οπτικού περιεχομένου με στόχο τη διάδραση με το κοινό
 
Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα δημιουργηθεί αποθετήριο με εργαλεία visual storytelling και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν αντίστοιχα εργαστήρια για την οργάνωσή τους.
 
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται αποκλειστικά σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να:
 
●ασχολούνται στην οργάνωσή τους με θέματα επικοινωνίας
●έχουν άνεση στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας (όλο το σεμινάριο θα είναι στα αγγλικά)
●φέρουν μαζί τους στον χώρο του σεμιναρίου laptop και smart phone ή tablet
●έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης 3 δωρεάν εφαρμογών στο smart phone ή στο tablet (θα ενημερωθούν σχετικά από τους διοργανωτές)
●συμμετάσχουν σε έναν κοινό φάκελο (Google Drive) όπου θα αποθηκεύονται τα απαραίτητα έγγραφα για την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό υλικό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου (θα ενημερωθούν σχετικά από τους διοργανωτές).
 
Δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://go.scify.gr/VisualStorytelling.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
 Υπεύθυνος Διοργάνωσης:

Δέσποινα Χαλβατζή, Μ: dchalvatzi@scify.org, T: +30 698 304 7848, +30 211 400 4192
 
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και τη Νορβηγία μέσω της Πρωτοβουλίας Διμερών Σχέσεων του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες». Διαχειριστής επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Share This Post