Δελτίο Τύπου 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας «Φράγχθι» ολοκλήρωσε τη δεύτερη περίοδο (πρώτο τετράμηνο έτους 2015) του προγράμματος «Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση – Υπέρηχος των μαστών».

Την Παρασκευή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση στην αυτοεξέταση στις κατοίκους της Κοιλάδας Ερμιονίδας και την Κυριακή 19 Απριλίου οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν υπερηχογραφικό έλεγχο των μαστών. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Γιώργος Δωροβίνης και τη λήψη των υπερήχων ο ακτινολόγος κ. Χαρίλαος Μπαρλιάς. Συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και εθελόντριες του συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας «Φράγχθι».

Το 2015 για τους σκοπούς του προγράμματος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συνεργάστηκε με τον Μορφωτικό σύλλογο Αγίου Ανδριανού την 23η και 25η Ιανουαρίου 2015, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Απανταχού Καρυωτών την 6η και 8η Φεβρουαρίου 2015, με το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας «Ιωάννης Καραμάνος» την 13η και 15η Φεβρουαρίου, με τοΠεριφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Άργους την 27η Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου, τονΕξωραϊστικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχ. Κλεωνών «Ο Φωκάς» την 13η και 15η Μαρτίου και τον Παιδικό σταθμό «Χλόη» την 27η και 29η Μαρτίου.

Το έργο υλοποιείται από το σύλλογο «Η Αλληλεγγύη» νομού Αργολίδας στο νομό Αργολίδας και το δήμο Νεμέας και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την τρίτη περίοδο του προγράμματος (2ο τετράμηνο έτους 2015) η δράση θα συνεχιστεί στις περιοχές του Ναυπλίου, του Αχλαδοκάμπου, της Στέρνας, του Ανυφίου, τουΠορτοχελίου, του Αγ. Δημητρίου Επιδαύρου, του Άργους και του Πετριού Νεμέας. 

Για πληροφορίες: Γραφεία συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» (Γούναρη 47), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751068858 και 6946222989.

Share This Post