Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος ΜΚΟ για την Ελλάδα "Είμαστε όλοι Πολίτες", ανακοινώνει τον κατάλογο και την τελική κατάταξη των οργανισμών που λαμβάνουν επιχορήγηση στο πλαίσιο των δυο τελευταίων ανοιχτών προσκλήσεων του προγράμματος για την τρέχουσα περίοδο.

Η επιχορήγηση προέρχεται από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν μέσω των EEA Grants.

Για να κατεβάστε το γράφημα (infografic) σε μορφή pdf, πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιχορηγούμενα έργα, πατήστε εδώ

Στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος "Προαγωγή δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι ΜΚΟ που λαμβάνουν επιχορήγηση είναι οι ακόλουθοι:

Προαγωγή δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τίτλος έργου Φορέας υλοποίησης Εταίρος Προϋπολογισμός (€) Βαθμολογία
  Επιχορήγηση από EEA Grants Συνολικό κόστος
Μεγάλα έργα (έως 150.000 €)
Νομική Βοήθεια και Ενδυνάμωση Θυμάτων Έμφυλης Βίας Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών - Διοτίμα - 117.986 131.096 87,5
Σπάσε τα δεσμά του φόβου – Πες όχι στο μίσος: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ρητορική του μίσους Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων The European Wergeland Centre (Νορβηγία) 127.708 141.898 85,25
Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων 119.155 132.395 83,5
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Ρομά και Δικαίωμα στην Υγεία Θετική Φωνή Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" 59.982 66.647 83,25
Σύνδεση με Σύνεση Safer Internet Hellas Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος" 122.439 136.044 80,5
Συμμετοχική Πλατφόρμα για τον Πολιτισμό - Πιλοτική Εφαρμογή στο Δήμο Κορυδαλλού   Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας -Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
-Δήμος Κορυδαλλού
138.245 153.605 80,5

React:   Καταγραφή - Παρέμβαση - Αντιμετώπιση διακρίσεων - Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων      PRAKSIS – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας ΜΚΟ Civis Plus 149.252 165.836 80,25
Φρυκτωρία: Ανοίγοντας τον δρόμο στους αυριανούς πολίτες Αντίρροπον Α.μ.Κ.Ε. Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης 135.261 150.290 79,25
Διαφορετικότητα και Ρατσισμός Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης - 119.426 132.695 78
Ένα σπίτι για τα ανθρώπινα δικαιώματα ΜΕΤΑδραση, Δράση για τη μετανάστευση και την Ανάπτυξη - 92.285 102.539 76,25
Μικρά έργα (έως 50.000 €)
Από το Δροσερό στην Ελευθερία! Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξανθής «Η ΕΛΠΙΔΑ» - 44.485 49.428 93,5
The Re-Flower Project Αμακα Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - 21.443 23.826 85,5
Συνηγορία και αυτοσυνηγορία ατόμων με νοητική στέρηση   Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ» - 31.420 34.911 84,5
Δημιουργώντας Πολίτες Κύκλησις - Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Περιβάλλον - 36.077 40.086 83
Πυρήνες Γνώσης Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας - 31.844 35.382 82,5
Δημιουργικό Εργαστήρι Δικαιωμάτων Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων - 41.511 46.123 80,5
Bullying-Free:Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων - ΚΕΑΝ  - 39.553 43.947 80,5
Πολυπολιτισμικός θιάσος ΑΝΑΣΑ: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα ΑΝΑΣΑ - 33.999 37.777 80
Επιχειρώντας μαζί  Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών - 42.351 47.057 80
Όλοι μέσα στην Παράγκα Πήλιον Όρος - 33.496 37.218 73
"Δες το...αλλιώς" Σ.Κ.Ε.Π - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους - 30.198 33.554 71,5

Στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος "Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων των ΜΚΟ, και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών", οι ΜΚΟ που λαμβάνουν επιχορήγηση είναι οι ακόλουθοι

Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων των ΜΚΟ - Προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών
Τίτλος έργου Φορέας Υλοποίησης Εταίρος Προϋπολογισμός (€) Βαθμολογία
      Επιχορήγηση από EEA Grants Συνολικό Κόστος
Μεγάλα έργα (έως 150.000  €)
Κοινωνική Απόδοση Επενδύσεων Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών
58.349 64.832  84,5
Εθελοντισμός: Στάση Ζωής Ένωση Καταναλωτών “H Ποιότητα της Ζωής’’ - Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Eiδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας - Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 57.152 63.502 84,25
Δημιουργία Δικτύου υποστήριξης της μετάβασης στην Τρίτη Ηλικία των Νοητικά Υστερούντων ανθρώπων
Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ»
Πανελλήνια Ένωση Γονέων Και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων 108.000 120.000 84
Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»
Ελληνική Εταιρεία Άνοιας
Δημιουργία Κέντρου (δομής) Συμβουλευτικής Γυναικών και Μεταναστριών Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου «ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου Σύνδεσμος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην Οικογένεια 127.300 141.455 83,75
MKO του Αγροτικού χώρου: Καταλύτες Κοινωνικής Συνοχής και Βιώσιμης Ανάπτυξης EURACADEMY ASSOCIATION - 72.612 80.680 83,75
Σύμπραξη Νέων & Κοινωνίας των Πολιτών Εν Δράση Σύλλογος Φίλων Εθελοντών - Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης / ΣΦΕ ΕΠΑΘ Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Ε.Π.Α.Θ. 50.228 55.809 82
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ α.ε.
Μικρά έργα (έως 50.000 €)
Δέκα χρόνια ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Ενδυνάμωση Δομών & Εφαρμογή Αρχών Λογοδοσίας  ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία 49.827 55.363 90,5
Ενδυνάμωση της Δομής και Ανάπτυξη Ικανοτήτων του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των τροχαίων Ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» - 37.645 41.828 85
Ανάπτυξη δομών και διαδικασιών σχετικών με τον εθελοντισμό για τους ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, μέσω : α) της ενίσχυσης της επικοινωνίας των ΜΚΟ με τους εθελοντές, β) της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ΜΚΟ και γ) της δημιουργίας εθελοντικών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. VOLUNTEER4GREECE NGO - 43.282 48.092 84,25
ΔΕΣΜΟΙ: Ενδυνάμωση και Δικτύωση Φορέων Ψυχικής Υγείας για Βελτίωση Υπηρεσιών στην κοινότητα Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) - «ΕΔΡΑ» 49.995 55.551 84
Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.)
Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη
Αστική Μη- Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΚΤΑΙΑ
Μέριμνα για Αποτελεσματικότητα, Βιωσιμότητα, Συμμετοχή και Διαφάνεια Μέριμνα – Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο

Φίλοι της Μέριμνας 38.454 42.727 81